jan antonisse – scharrelvlees & delicatessen

‘Wij bieden een service die anderen niet leveren’

Horeca & Retail Food | 2024

Zijn naam staat niet op de gevel, maar Kevin Bergshoeff’s naam is al jaren aan het bedrijf verbonden. ‘Jan is het bedrijf 25 jaar geleden begonnen en daarvan werk ik er al 15 jaar. Sinds twee jaar ben ik enig eigenaar, maar heb ik besloten Jan’s naam te laten staan, omdat die voor de klanten nu eenmaal zeer herkenbaar is.’

In die vijftien jaar heeft Kevin het hele traject doorlopen: ‘Van schoonmaken achter de toonbank als vakantiebaantje tot eigenaar. Ik was al binnen een paar jaar aan het vak verknocht en ben overgestapt naar de slagersvakschool, die ik acht jaar geleden heb afgemaakt. Vaste klanten hebben mij achter de toonbank alsmaar meer werk zien doen. Inmiddels zijn er klanten die per sé willen dat ik hun stuk vlees voor ze afsnijd.’

Slagers en verkopers: makers en luisteraars

‘Ons team bestaat uit twee soorten mensen: je hebt de slagers en je hebt de verkopers. De slagers moeten hun vak kennen en de verkopers kennen de klanten. Het mooiste van de verkopers is dat ze kunnen luisteren. Ze zijn attent, horen aan wat de klant wenst en wat er achter die wens nog meer meespeelt. Dat laatste is dan weer handig voor de volgende keer dat de klant in de winkel staat. Wij letten erop dat echt iedereen zich gezien voelt.’ De slagers snijden natuurlijk niet alleen. ‘Zij maken de worsten, de rollades en de speciale stukken vlees en bereiden de maaltijden, salades en schotels. Van het eenvoudigste stukje tot de meest complete catering proberen wij er het mooiste van te maken.’

Al 15 jaar scharrelvlees

Bij een kwaliteitsslager hoort kwaliteitsvlees. ‘Wij zijn 15 jaar geleden overgestapt op de inkoop van vlees bij ons bekende boeren in plaats van uit ‘de handel’. De runderen komen twee boerenfamilies uit het Groene Hart. Onze Duroc-varkens halen wij bij één boerderij in Zeeland en de scharrelkippen van een gezonde boerderij in de Achterhoek. Bij alle drie zitten wij bovenop de korte keten van boer-slachter-slager en kunnen wij de kwaliteit goed in de gaten houden.’

‘Wij vragen er gewoon naar’

Kevin is een vakman, met liefde voor het vlees, voor de culinaire beleving en voor mooie nieuwe dingen bereiden. Hij is vooral een man met belangstelling voor zijn klanten. ‘Het uitgangspunt achter de toonbank is om de klant te vragen wat hij wenst en altijd te proberen dat mogelijk te maken. Daarmee is het bedrijf uitgegroeid van slager tot dienstverlener. Dat begint bij de verpakking en eindigt bij thuisbezorging. Als het met vlees en maaltijden te maken heeft, dan is niets ons te gek. Integendeel: wij vinden het leuke uitdagingen. Zo blijven wij perfect aansluiten op trends: kleinere porties alleen voor de lunch, kaas, thuisbezorging, complete maaltijden. Als het haalbaar is willen wij het graag uitvoeren, zodat wij een service bieden die anderen gewoonweg niet leveren.’

Alles is communicatie

Het continu bezig zijn met het slagersvak aan de ene kant en het ontwikkelen van het bedrijf aan de andere kant kost Kevin veel tijd. ‘Maar wij hebben een team van inmiddels 9 toegewijde mensen. Die probeer ik zoveel mogelijk mee te nemen met mijn visie op wat ik voor klanten wil betekenen. Wij praten heel graag met mensen die in onze winkel komen. Zo is ook in deze winkel alles communicatie.’


Contactgegevens van Slagerij Jan Antonisse

Provinciepassage 37-39
2408 GT Alphen aan den Rijn

• Bel: 0172478151 • E-mail: [email protected] • Website: www.slagerij-antonisse.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen