jan antonisse – scharrelvlees & delicatessen

‘Wij bieden een service die anderen niet leveren’

Horeca & Retail Food | 2024

Zijn naam staat niet op de gevel, maar Kevin Bergshoeff’s naam is al jaren aan het bedrijf verbonden. ‘Jan is het bedrijf 25 jaar geleden begonnen en daarvan werk ik er al 15 jaar. Sinds twee jaar ben ik enig eigenaar, maar heb ik besloten Jan’s naam te laten staan, omdat die voor de klanten nu eenmaal zeer herkenbaar is.’

In die vijftien jaar heeft Kevin het hele traject doorlopen: ‘Van schoonmaken achter de toonbank als vakantiebaantje tot eigenaar. Ik was al binnen een paar jaar aan het vak verknocht en ben overgestapt naar de slagersvakschool, die ik acht jaar geleden heb afgemaakt. Vaste klanten hebben mij achter de toonbank alsmaar meer werk zien doen. Inmiddels zijn er klanten die per sé willen dat ik hun stuk vlees voor ze afsnijd.’

Slagers en verkopers: makers en luisteraars

‘Ons team bestaat uit twee soorten mensen: je hebt de slagers en je hebt de verkopers. De slagers moeten hun vak kennen en de verkopers kennen de klanten. Het mooiste van de verkopers is dat ze kunnen luisteren. Ze zijn attent, horen aan wat de klant wenst en wat er achter die wens nog meer meespeelt. Dat laatste is dan weer handig voor de volgende keer dat de klant in de winkel staat. Wij letten erop dat echt iedereen zich gezien voelt.’ De slagers snijden natuurlijk niet alleen. ‘Zij maken de worsten, de rollades en de speciale stukken vlees en bereiden de maaltijden, salades en schotels. Van het eenvoudigste stukje tot de meest complete catering proberen wij er het mooiste van te maken.’

Een bewuste keuze voor scharrelvlees

Wij staan al jaren bekend om onze kwaliteit vlees wat gecertificeerd en gecontroleerd wordt vanaf de geboorte tot de verkoop tot bij ons in de winkel. Wij werken nauw samen met kleine bedrijven die dagelijks met veel passie en aandacht met hun vak bezig zijn! En dat zie en proef je in alles terug! Ons Aerlande rundvlees komt uit Aarlanderveen in een nabij gelegen dorpje van Alphen aan den Rijn, onze scharrelkip wordt gehouden in kleinschalige stallen in de Achterhoek en het varkensvlees van duroc worden gehouden in kleine boerderijen in de omgeving van Zeeland/België. Het mooie aan deze bedrijven is waar wij mee samenwerken, is dat alles in eigen beheer is en geleid wordt door vakmensen/liefhebbers die hart voor de zaak hebben en ook voor de dieren. Dat leidt tot een heel mooi bewust stukje vlees met een hele goede en gezonde afkomst!

‘Wij vragen er gewoon naar’

Kevin is een vakman, met liefde voor het vlees, voor de culinaire beleving en voor mooie nieuwe dingen bereiden. Hij is vooral een man met belangstelling voor zijn klanten. ‘Het uitgangspunt achter de toonbank is om de klant te vragen wat hij wenst en altijd te proberen dat mogelijk te maken. Daarmee is het bedrijf uitgegroeid van slager tot dienstverlener. Dat begint bij de verpakking en eindigt bij thuisbezorging. Als het met vlees en maaltijden te maken heeft, dan is niets ons te gek. Integendeel: wij vinden het leuke uitdagingen. Zo blijven wij perfect aansluiten op trends: kleinere porties alleen voor de lunch, kaas, thuisbezorging, complete maaltijden. Als het haalbaar is willen wij het graag uitvoeren, zodat wij een service bieden die anderen gewoonweg niet leveren.’

Alles is communicatie

Het continu bezig zijn met het slagersvak aan de ene kant en het ontwikkelen van het bedrijf aan de andere kant kost Kevin veel tijd. ‘Maar wij hebben een team van inmiddels 9 toegewijde mensen. Die probeer ik zoveel mogelijk mee te nemen met mijn visie op wat ik voor klanten wil betekenen. Wij praten heel graag met mensen die in onze winkel komen. Zo is ook in deze winkel alles communicatie.’


Contactgegevens van Slagerij Jan Antonisse

Provinciepassage 37-39
2408 GT Alphen aan den Rijn

• Bel: 0172478151 • E-mail: [email protected] • Website: www.slagerij-antonisse.nl