bistro iets anders – een onverwachte, smaakvolle ervaring

‘Arno en Esther gaan helemaal los met een apart menu en fijne aanbiedingen’

Horeca & Retail Food | 2024

Het laatste monumentale pand tussen de grote hotels aan het Picképlein in Noordwijk huisvest het sfeervolle restaurant van Esther Bogaards en Arno Havenaar. ‘Iets Anders bestaat al meer dan twintig jaar en was eerst aan de Grent gevestigd. Nu hebben wij een exclusievere plek die uitstekend past bij onze unieke sfeer.’ De franse keuken is – uiteraard – bepalend voor het restaurant. ‘Maar wel met onze eigen aanpak.’

Net als in een echte Franse bistro kun je bij Iets Anders traditionele franse gerechten verwachten ‘Blanquette de veau, coq au vin, bouillabaise, dat zijn herkenbare smaken die niet mogen ontbreken. Maar daarnaast hebben wij ook niet-Franse uitstapjes als steak van een Black Angus rund, Zalm Benedict (!) of een rosbief van tonijn.’ Door die eigen draai van chef Arno verdient de bistro de toevoeging ‘iets anders’. Op de nieuwe locatie halen ze alles uit de kast om die eigenheid maximaal aan de gasten te kunnen bieden. ‘En het werkt, want terwijl wij verder van het strand zitten dan voorheen is de aanloop van vaste gasten – uit binnen en buitenland – onverminderd.’

Volle kracht vooruit na de ‘corona-pauze’

In 2015 verhuisde Iets Anders naar het Picképlein en werd het een Bistro. ‘Na onze overname hebben wij vervolgens geïnvesteerd in de keuken en het interieur, zodat 2020 het eerste echte volle jaar van onze eigen bistro moest worden. Door de ‘corona-pauze’ hebben wij dit jaar pas het gevoel écht begonnen te zijn.’ Die ‘pauze’ zijn ze mede door de hulp van de eigenaar van het pand goed doorgekomen. ‘Daar krijgen wij nog kippenvel van.’ Met alles binnen het restaurant op de rit en buiten weer normaal draaien ze een goed seizoen. ‘Wij hebben ook een paar lessen geleerd. Zo vonden wij vroeger die ene dag dat wij dicht waren al eng, nu houden wij buiten het seizoen twee dagen per week rust.’

Huiskamer van Noordwijk

‘Onze gasten komen hier aan het einde van de dag. Onze bovenzaal is ideaal voor groepen die komen dineren.’ Esther werkt al sinds haar 16e in Noordwijk en spreekt makkelijk de talen van de buitenlandse gasten: ‘Ook daar hebben wij vaste gasten onder. Niet alleen jaar-op-jaar, er zijn er velen die tijdens hun verblijf aan de kust meerdere malen bij ons komen eten. Wij maken daarmee voor buurtgenoten en buitenlandse gasten onze reputatie van ‘huiskamer van Noordwijk’ waar.’ Uiteraard is het zomerseizoen afhankelijk van het weer, maar Keukenhof-bezoekers en groepen van conferenties zijn vaste waarden. ‘Daarnaast hebben wij afgelopen november voor het eerst aan de ‘2-for-1’-actie van Noordwijk marketing deelgenomen. Dat liep heel goed en leverde ons ook weer nieuwe vaste gasten op.’

Inzetten op groei

‘Op onze nieuwe eigen stek kunnen wij inzetten op groei. De keuken is al aangepast, dat was de belangrijkste, maar wij blijven aan de ene kant onze kwaliteit verbeteren en aan de andere kant onze marketing.’ Een nieuwe koffiemachine, een verbeterd thee-aanbod en nieuwe concepten als ‘beer-‘n-bites’ voeren ze met plezier in. ‘En wij leggen nieuwe contacten met de buren. Vanuit het opgeleefde Palace Hotel komen er nieuwe gasten en wij werken alsmaar meer samen met plaatselijke B&B’s. Terwijl Arno zijn trilogie van eend verfijnde, verzon Esther een sleutelhanger met een borrel-aanbieding voor de gasten van B&B’s. Ze kunnen eindelijk helemaal los!


Contactgegevens van Bistro Iets Anders

Pickeplein 4
2202 CK Noordwijk

• Bel: 0713611136 • E-mail: [email protected] • Website: bistro-ietsanders.nl

Finale Sterkste Schakel Verkiezing Rijnland 2025

21-03-2025

Meer informatie & kaarten bestellen