Genomineerde: Bouwjaar 77

Bouw, Installatie & Techniek (< 20 medewerkers) | 2021

Stefan Theuns besloot in 2017 voor zichzelf te beginnen. Met jarenlange ervaring als (meewerkend) uitvoerder voor een bouwbedrijf heeft hij een scherp oog ontwikkeld voor reparatie, onderhoud en verbouwing. “Als zelfstandige is wat uit mijn eigen handen komt het eindresultaat, dat is een hele verantwoordelijkheid, maar wel de kortste weg naar kwaliteit.”

“Mensen nodigen mij uit voor mijn vakmanschap. Daar zit veel variatie in: waarom klemt een deur en kun je daar iets aan doen? Of, wat is de beste manier om met dakkapellen mijn zolder groter te maken?” Voor beide gevallen stapt Stefan in zijn bus. “Soms om een scharnier te stellen, soms om een complete verbouwing te doen. Mijn uitgangspunt bij alle klanten is dat ik het graag achterlaat zoals ik het in mijn eigen huis zou willen hebben.”

KLANTEN HELPEN MET CREATIVITEIT

“Het belangrijkste woord is ‘helpen’. Dat is wat ik voor een klant wil betekenen. Hij – of zij – heeft iets in zijn hoofd en vraagt of ik dat kan uitvoeren. En wat ze in hun hoofd hebben zijn vaak algemene zaken: meer licht in het huis, bijvoorbeeld, of een mooiere badkamer.” Hetbetekent niet dat Theuns alles zomaar uitvoert. “Ik denk graag mee over de mooiste oplossing en over de oplossing die het beste past in het budget. Samen met de klant kom je daar altijd goed uit.”

HET ÉÉN LEIDT TOT HET ANDER

Voor de start van zijn zelfstandige werk kon Theuns rekenen op een uitgebreid netwerk van relaties. “Met ondernemers in mijn kennissenkring sprak ik over het hebben van een eigen bedrijf. Dat leidde al meteen tot opdrachten. Daarna kwamen er aanvragen uit de buurt en dan wordt je langzaam maar zeker naar steeds nieuwe contacten gestuurd.” Het netwerk is ook handig voor ondersteuning bij speciale werkzaamheden. “Voor installaties, elektra en schilderwerk heb ik vaste contacten. En zij sturen hun klanten door naar mij voor bouwkundige werkzaamheden.”

‘IK GA NIET VOOR KNIP EN PLAKWERK’

Met zijn ervaring als uitvoerder probeert Theuns ook goed te kijken naar de constructie áchter een probleem. “Ik ga niet voor het plak en knipwerk. Om toekomstige kosten te voorkomen vind ik het belangrijk om grondig te werken. Dus niet alleen kijken naar een lekkage, ook kijken naar het hele dak.” De zelfstandigheid maakt dat volgens hem ook makkelijker: “Ik bepaal direct samen met de klant wat er nodig is. De klus is belangrijker dan de baas.”

MOOIE DINGEN MAKEN

“Ik wil gewoon leuke dingen maken,” zegt Theuns over zijn drijfveer, “mooi werk afleveren, altijd afwisselend en altijd maatwerk. Ik vind het fijn om met eigen handen iets te maken.” Groot of klein werk is hem beide net zo welkom. “Iedere goed afgehandelde klus betekent een tevreden klant en dat leidt vast weer tot meer werk.” Hij leert ook graag weer nieuwe vaardigheden erbij: “Ik heb een cursus gedaan voor het maken van glas-in-lood ramen. Daar ga ik nog veel plezier van hebben.”


Contactgegevens van Bouwjaar 77


Alphen aan den Rijn

• Bel: 0031623502797 • E-mail: [email protected] • Website: www.bouwjaar77.nl