Genomineerde: L&S Montage

Bouw, Installatie & Techniek (< 20 medewerkers) | 2021

In de showroom van L&S Montage kun je goed zien waar het bij hen om draait: kwaliteit, met in verstek gezaagde tegels, maatwerkmeubelen en sanitair van de beste merken. “Belangstellende klanten nodigen wij altijd in onze showroom uit. Dat vinden zij erg prettig.”

Joop Lubbers en Richard van der Schagt zijn de naamgevers van L&S Montage. “Inmiddels werken wij al 15 jaar samen in het bedrijf. Met zijn tweeën en één medewerker voeren wij jaarlijks ongeveer 25 projecten uit. Meestal badkamers – dat is zo gegroeid – maar ook loodgieterswerk, CV installaties, elektra en data- en telefonienetwerken.” De klantenkring bestaat voornamelijk uit particulieren in en om Haarlem. “De laatste tijd ook steeds meer in de Bollenstreek. Allemaal door mond-tot-mondreclame.”

ALTIJD RUSTIG ALLES DOORSPREKEN

“Een nieuwe badkamer, een verbouwing of een keuken is nogal een uitgave, daar moet je van tevoren goed over nadenken. Voor ons begint dat met een gesprek bij de klant thuis. Dan meten wij in en bespreken wij de wensen in hoofdlijnen.” Wanneer zij hun klanten vervolgens in de showroom ontvangen ligt er een 3D ontwerp voor ze klaar. “Dat nemen wij zorgvuldig met ze door, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.”

Ook al heb je het nog zo goed voorbereid, je kunt niet alles voorzien. “Daar houden wij met onze calculaties altijd rekening mee. Het plan moet dan wel heel erg veranderen wil het tot meerkosten leiden. Zo krijg je tevreden klanten.”

PROFESSIONALS GEWORDEN UIT HOBBY

Lubbers en Van der Schagt begonnen als technici van datanetwerken en telefooncentrales. “Wij besloten samen een bedrijf te beginnen toen wij naast ons gewone werk steeds meer klussen te doen kregen. Zo hebben wij van onze hobby ons werk kunnen maken.” Na vijftien jaar gaat het er zeer professioneel aan toe: “Het zijn nog steeds dezelfde handen die het doen, maar het vakmanschap, het materiaal en de gereedschappen worden steeds beter. Daar hebben onze klanten veel profijt van: minder stof, bijvoorbeeld. En hoe meer wij zélf doen, hoe beter wij de kwaliteit hoog kunnen houden.”

BREED VAKMANSCHAP

Om de paar klussen doet Richard het stucwerk zelf. “Ons werk is zeer gevarieerd. Niet alleen badkamers, ook keukens, verbouwingen en kantoorinrichtingen.” Die combinatie van werkzaamheden bevalt hem en Joop uitstekend: “Zo blijven wij goed bij en kunnen wij technieken van het ene soort werk toepassen bij het andere. Montagewerk is tenslotte geen stilstaand beroep.”

ELKE VRAAG AANHOREN EN OPLOSSEN

“Het gaat er niet om de klant uit te leggen waarom iets niet kan, maar om voor hem te bedenken hoe het wel kan. Het is natuurlijk handig wanneer je precies weet wat er moet gebeuren. Het is ook fijn wanneer je gaandeweg kunt bijsturen.” L&S Montage vervult vele wensen: stoomcabines, kabelgoten, whirlpools, ingebouwde kranen. “Het is iedere dag anders, met bij ieder project andere mensen. Ze krijgen allemaal onze aandacht.”


Contactgegevens van L&S Montage

Madame Curiestraat 17
2171 TW Sassenheim

• Bel: 0031252226265 • E-mail: [email protected] • Website: www.ls-montage.nl