Genomineerde: Solar Energy Group

Bouw, Installatie & Techniek (< 20 medewerkers) | 2021

Johan van Haasterecht plaatst jaarlijks honderden installaties – zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers – op en onder daken in Leiden en omstreken. “Dat zouden wij makkelijk kunnen verdubbelen, maar dat doen wij niet. Onze klanten hebben belang bij kwaliteit en levensduur en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak.”

Er is erg veel belangstelling voor groene energie. Mensen willen bijdragen aan mínder CO2-uitstoot en geld besparen op hun energierekening. Er zijn veel bedrijven die daar wat aan willen verdienen. “Maar Solar Leiden wil er een toekomst in hebben. Ik wil een lange relatie met mijn klanten, met garanties voor kwaliteit en goed onderhoud. Ik hoop dat ze – wanneer ze tevreden zijn – later terugkomen voor nóg meer duurzame installaties.” Daarom bespaart Solar Leiden niet op de installaties en gebruikte materialen, maar geven zij wel een opbrengstgarantie voor 10 jaar. 

Lokale, Leidse installateur

In het kantoor aan de Kenauweg heerst een relaxte sfeer. “Dat vind ik belangrijk. Wij werken hard, maar laten ons niet gek maken. De collega’s die ik er de afgelopen jaren bij gevonden heb zijn allemaal zeer ervaren in het installatievak. Ze weten precies wat er kan of niet kan. En wij blijven nadenken tot wij iets passends kunnen leveren.” Bijvoorbeeld een ongeïsoleerd pannendak in de binnenstad van Leiden gebruiken als warmtecollector voor een tapwaterboiler. “Iedere situatie is anders en daar kunnen wij als lokale leverancier een betrouwbare partner voor maatwerkoplossingen bij zijn.”

Technologie voor duurzame toekomst

“Het gaat echt de goede kant op,” zegt Van Haasterecht, “de energie-opbrengst en -efficiency van apparaten stijgt. Toen ik tien jaar geleden begon plaatsten wij, bijvoorbeeld, zonnepanelen van 220 Watt. Nu zitten wij al op 400 Watt.” Door verschillende installaties slim aan elkaar te koppelen kan er veel bereikt worden. “Uitgangspunt blijft goede isolatie, maar een gemiddeld nieuwbouwhuis krijgen wij wel energieneutraal.” Daarbij werkt Solar Leiden alleen met vertrouwde merken, zoals LG voor de zonnepanelen en Techneco voor warmtepompen: “De installaties die wij leveren moeten 25 jaar mee kunnen gaan.”

Veel particulieren, maar ook aannemers

De meeste opdrachten krijgt Solar Leiden direct van particulieren. “Daarbij zien wij verschillende soorten klanten. Jongeren die hun eerste huis meteen helemaal energiezuinig willen hebben, of juist ouderen die hun maandlasten omlaag willen brengen of de verkoopwaarde van hun huis willen maximaliseren. Mooi werk om die klanten altijd blij te maken!”

Aannemers vinden de weg naar Solar Energie voor grotere projecten. “Onze reputatie als specialist groeit. Ik was zelf ooit aannemer en dat vinden zij erg prettig. Wij hebben verstand van de installaties, begrijpen de klant en wij begrijpen de aannemers.” In tien jaar tijd heeft Van Haasterecht een bedrijf neergezet waar nog heel veel toekomst in zit. “Maar in het belang van onze klanten houden wij de groei kalm en gestaag.”


Contactgegevens van Solar Energy Group

Kenauweg 17
2331 BA Leiden

• Bel: 0031715427440 • E-mail: [email protected] • Website: www.solar-leiden.nl