Hoek Speciaal Meubelen

Sector-winnaar Bouw, Installatie & Techniek (< 20 medewerkers) | 2021

Stel dat je een oud pand met scheve muren hebt maar je interieurontwerper tóch een heel strak wandmeubel voor je heeft bedacht. Grote kans dat hij bij Boyd Hoek en zijn mannen uitkomt voor een perfect passende bouw en montage.

Op de vmbo wist Hoek niet zo goed wat hij wilde. Meubelmaker, dat leek hem wel wat en in 2006 kon hij aan de slag als hulp van een meubelmaker. “Het is hard gegaan. In 2015 nam ik zijn zaak over, inmiddels heb ik zes man in dienst.” Met de huidige opdrachten kan hij maanden vooruit. “Nu bieden wij zelf plek aan stagiairs van het Hout en Meubileringscollege. Die mogen daarna blijven.” En dat willen ze dan ook.

VAKMANSCHAP OP DE MILLIMETER

“Projectinrichters, interieurontwerpers, bouwbedrijven en creatieve particulieren mogen van mij zoveel bedenken als ze willen: ik zorg dat het uitgevoerd wordt.” Hoek’s bedrijf groeit hard mee met de wensen van dit soort opdrachtgevers. “Maatwerk in je woning is enorm populair. In keukens, inloopkasten en woonkamermeubels kunnen mensen steeds meer hun eigen smaak uitleven. Met ons maatwerk maken wij dat uitvoerbaar. En met iedere opdrachtgever groeit onze ervaring en vakmanschap.” De ontwerpers waar Hoek voor werkt hebben volgens hem allemaal een eigen stijl: “De een in de details, de andere in materiaal. Tel daarbij op de verschillende technieken van lades, scharnieren, verlichting en afwerking en de mogelijkheden worden onbegrensd.”Boyd rekent op zijn eigen enthousiasme

“Ik zeg nooit nee. Het is juist leuk om grondig uit te zoeken of ieder idee uitvoerbaar is.” Als bewijs laat hij een kastdeur zien die verstek gezaagd ín de kast sluit. “Ik heb er enorm veel plezier in om samen met de jongens oplossingen te bedenken. Dan maken wij een proef en verrassen wij de klant.” Dat enthousiasme leidt tot vele doorverwijzingen. 

“Wij hebben ook al vele opdrachten met flinke technische uitdagingen toch tot een goed einde gebracht. Dat vertaalt zich in een prima reputatie.”

EIGEN ONDERNEMERSCHAP BEVALT

Bij het uitbouwen van zijn bedrijf gaat Hoek net zo zorgvuldig te werk. “Ondernemerschap krijg je op school niet veel van mee. Dus de opbouw en groei van een bedrijf moet je zo goed als zelf doen. Met ruggespraak in mijn netwerk bevalt dat enorm. Nu wij zo goed draaien neem ik de tijd om aandacht te geven aan de structuur van mijn bedrijf.” Dat gaat dan vooral over de werk- en taakverdeling in zijn honderden vierkante meters grote montageruimte. “Wij hebben hier prima de ruimte om nog veel meer aan te kunnen.”

VAN MEUBELS NAAR FULL SERVICE

“Goed werk begint bij goede voorbereiding. Ik houd ervan om zo zorgvuldig mogelijk van tevoren in te schatten wat er allemaal moet gebeuren. Daarbij kijken wij ook verder dan alleen de bouw van het meubel.” In de toekomst verwacht Hoek zijn bedrijf te ontwikkelen tot full service afbouwer. “Als wij zelf zorg kunnen dragen voor bijvoorbeeld wanden, tegelwerk, plafondafwerking, dan kunnen wij nog meer kwaliteit leveren.” En de kwaliteit is precies de reden waarom zijn klanten telkens bij hem terugkomen.


Contactgegevens van Hoek Speciaal Meubelen

Vinkenweg 2b
2231 NS Rijnsburg

• Bel: 0031612711473 • E-mail: [email protected] • Website: www.hoekspeciaalmeubelen.nl