compleet it – full service ict dienstverlening

'Een bedrijf dat, net als het vakgebied, continu in ontwikkeling is’

Dienstverlening Klein | 2024

Sander Klijn en Dick van der Weijden hielpen tijdens hun studie Informatica al vrienden en bekenden met IT-problemen. Wat kleinschalig begon als bijbaan en vriendendienst is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat in de regio bekend staat als ‘het aanspreekpunt voor al uw ICT-oplossingen’. 

Het uitgangspunt in 2009 was dan ook om één aanspreekpunt te zijn voor particulieren en bedrijven voor ‘alles waar een stekker aan zit’. Het bedrijf is een full service ICT-dienstverlener.  Het draait voor Sander en Dick niet alleen om de werkplekken, maar ook alles eromheen zoals netwerkapparatuur, printers, clouddiensten (zoals bijvoorbeeld Microsoft 365), webhosting, telefonie, enzovoorts. Niet zo gek dat het bedrijf de naam Compleet IT draagt. ‘In de afgelopen 14 jaar is het vakgebied erg veranderd. Veel software is van een lokale plek naar een online cloud omgeving verplaatst. Door deze verschuiving is er nog meer behoefte aan persoonlijk contact en de korte lijnen met de klant. Met een team van zeven worden dagelijks oplossingen geboden aan diverse ICT-vraagstukken. Kortom: Compleet IT levert, bouwt en onderhoudt alles wat met ICT te maken heeft voor zowel de particuliere klant als bedrijven.’

Adviseur en beheerder voor het MKB

De meeste klanten van Compleet IT zijn ondernemers uit het midden klein bedrijf (MKB). Maar ook particulieren, eenmanszaken en stichtingen behoren tot het klantenbestand. ‘Wij luisteren naar de wensen van de klant, inventariseren welke ICT-voorzieningen nodig zijn, adviseren over gepaste oplossingen en gaan vervolgens aan de slag. Daarnaast kijken we ook naar de veiligheid van de IT in het kader van de (AVG-)wetgeving en maken we een beheer- en investeringsplan. Hierbij wordt gekeken wat er slimmer opgelost kan worden en welke apparaten in welke volgorde aan vervanging toe zijn. Zo wordt er een meerjarenplan gemaakt en weet je op voorhand waar je aan toe bent. Ook focust Compleet IT zich op preventief onderhoud, waarbij alle hard- en software op de juiste tijd geüpdatet worden. Dit voorkomt storingen en een onnodige downtime, waardoor tijd en dus ook geld bespaard wordt. Wel zo prettig in een maatschappij waarbij IT zo belangrijk is geworden.’

Alles op afstand in de gaten houden

Regelmatig langs gaan bij de klant is nauwelijks nog nodig, veel gebeurt op afstand. ‘Met ons team kunnen wij een behoorlijke groep klanten aan door alles op afstand in de gaten te houden. Wij doen software updates op afstand, monitoren hardware, beveiliging en resourcegebruik van apparatuur. We kunnen zelfs fysieke slijtage bekijken. Dit doen wij voor zowel Windows als Apple werkplekken, maar ook netwerkapparatuur, telefoons, printers, et cetera. Het online werken (en leven) vraagt om extra aandacht voor de stabiliteit van de verbindingen en kwaliteit van de apparaten en netwerk. Dit geldt in grote mate voor de zakelijke omgevingen, maar in geval van thuiswerken is dit daar soms net zo belangrijk. 

En uit het niets gaat dan je computer stuk

De tijd vliegt voorbij en dat is ook merkbaar in hoe snel hard- en software veroudert. Een grote veroorzaker van het stukgaan van apparaten is de leeftijd. ‘Vaak vergeten we hoe lang we een PC of printer al hebben en blijkt deze al veel ouder te zijn dan je in eerste instantie dacht. Gemiddeld gaat een computer 5 tot 7 jaar mee. Er kan veel ellende worden voorkomen door een onderhoudsplan op te laten maken. Als Compleet IT houden we de leeftijd van apparaten en software zorgvuldig bij en geven we hier eerlijk advies over. Het up-to-date houden en monitoren van de apparatuur zorgt ervoor dat je bedrijf stabiel en veilig kan blijven doordraaien. Een recent voorbeeld hiervan is Windows 11. Dit wordt op veel verouderde computers niet ondersteund en kan wanneer de ondersteuning (en dus ook veiligheidsupdates) van Windows 10 in 2025 stopt dus voor problemen zorgen. Je bent als bedrijf of particulier veiliger en op de lange termijn vaak goedkoper uit wanneer je hard- en software actief bijhoudt. 


Contactgegevens van Compleet IT

Voorstraat 55A
2251 BM Voorschoten

• Bel: 0717107402 • E-mail: [email protected] • Website: compleet.it