verdonk woning- en projectinrichting

‘Overal ligt een vloer, dus overal ligt werk’

Sector-winnaar Dienstverlening Klein | 2024

‘Wij liggen nog steeds op schema!’ Kevin Verdonk herinnert zich de 90e verjaardag van het bedrijf nog goed. ‘Toen waren wij ook genomineerd voor de Sterkste Schakel en kondigden wij een feest aan bij het halen van de eeuw. Volgend jaar is het zo ver.’ Een van de feestelijkheden bij het 100-jarig bestaan: ‘Het overdragen van het bedrijf aan de volgende generatie.’

Kevin is dan niet alleen, want hij neemt samen met zijn schoonzus Hester het stokje over van Lex en Karin. Hester draait al langer mee in het bedrijf: ‘Ik werk al tien jaar af en toe bij Verdonk: eerst in de vakanties, later ook vast. Het werk heeft mij zelfs zover gegrepen dat ik een opleiding interieurstylist aan het volgen ben. Ik adviseer vooral de particuliere klanten over de mogelijkheden van stijlen en materialen.’ Kevin komt vanuit een heel andere hoek in het bedrijf. ‘Ik was bijna tien jaar werkzaam in de bouw als uitvoerder en projectleider. Eerlijk gezegd keek ik altijd een beetje op tegen de dagelijkse druk om klanten te bedienen.’ Voorlopig hoeft hij nog niet helemaal in het diepe, want vader Lex is voorlopig nog in het bedrijf voor klantcontact en technische ondersteuning.

Ieder klant krijgt de Verdonk-kwaliteit

Zo’n tweederde van de tijd is Verdonk werkzaam voor instellingen, scholen en theaters. ‘De rest van de tijd is voor particulieren. Beide groepen zijn veeleisend, kwaliteitsbewust en weten precies wat ze willen. Beide groepen kunnen wij goed bedienen en de materiaalkennis en vaardigheden zijn onderling fijn uitwisselbaar.’ Dus doen ze net zo lief de vloerbedekking van een schouwburg of de trappen van een gemeentehuis als vloeren, gordijnen en zonwering van een woning. Beide zijn even leuk; bij particulieren ligt de nadruk wat meer op stijl,’ zegt Hester. ‘Bij de professionele opdrachtgevers is de projectplanning en -begeleiding een belangrijk punt van onze dienstverlening,’ vindt Kevin.

Langdurige relaties vasthouden

‘Wij zetten alsmaar meer in op de aanvullende dienstverlening voor onze zakelijke klanten. Voor een instelling in de gezondheidszorg hebben de kwaliteitseisen van het materiaal een ander belang. De manier en het tijdstip waarop wij ons werk (aanleg en onderhoud) daar kunnen verrichten is ook anders. Daar zijn onze drie stoffeerders – in vaste dienst – volledig op ingesteld. Het is onderdeel van het product geworden en wij kunnen daardoor preferred supplier worden van dergelijke opdrachtgevers.’ Kevin is hard aan het werk om dat in contracten en leveringsvoorwaarden vorm te geven. Tegelijkertijd betekent de verhuizing naar een nieuw pand dat er voor Hester meer ruimte is om belangstellenden te ontvangen. ‘Wij kunnen hier veel meer stalen en materialen laten zien. Wij verwachten nog te kunnen groeien bij particulieren.’

Ook na 100 jaar blijven veranderen

Het werk is aanzienlijk complexer geworden en dat zal nog wel even blijven doorgaan. ‘Bovendien staan goede stoffeerders niet op iedere straathoek. De ervaring van ons team staat nu garant voor kwaliteit.’ En die ervaring is alsmaar gegroeid. Verdonk adviseert op basis van stijlwensen en architecteninstructies over de beste technieken en toepassingen. ‘Bijvoorbeeld over duurzaamheid en milieubewustheid en uiteraard over slijtvastheid voor verschillende situaties. Wij zorgen ervoor dat wij nieuw materiaal – visgraat PVC, bijvoorbeeld – en alle klassieke materialen – linoleum, bijvoorbeeld – helemaal in de vingers hebben.’ Dat eeuwfeest halen ze makkelijk en – zoals vader Lex altijd zegt – overal ligt een vloer, dus daarna gaan ze bij Verdonk ook nog wel even door.

VIDEO


Contactgegevens van Verdonk Woning- en Projectinrichting

Steekterweg 77N
2407 BE Alphen aan den Rijn

• Bel: 0172579133 • E-mail: [email protected] • Website: verdonkbv.nl