Credion Leiden en omstreken

Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2021

De wereld van bedrijfs- en vastgoedfinancieringen is voortdurend in beweging. “Wij zijn voor onze klanten een aanspreekpunt en denken met hen mee. Naast ‘de bank’ zijn er vele bronnen voor financiering bijgekomen. Wij leiden onze klanten langs al deze mogelijkheden en wij helpen hen hun ambities waar te maken. De mogelijkheden daarvoor groeien alleen maar.”

Onder de vlag van franchiseformule Credion begonnen Mark en Daniël ruim drie jaar geleden als zelfstandig financieel adviseurs. “Wij werkten allebei al jaren bij ‘een bank’. We waren elkaars concurrent in de markt, maar merkten allebei dat we door de veranderingen die al jaren gaande waren verder af kwamen te staan van onze ambitie: de juiste oplossingen creëren. Er is zoveel meer mogelijk dan alleen de producten die op dat moment in onze tas zaten. Het mooiste is dat wij aan elkaar zijn voorgesteld door een wederzijdse relatie.” Een zet die goed aansluit bij hoe ze als persoon in de markt staan: “Vertrouwen is voor ons essentieel. Wij vinden onze klanten vaak door doorverwijzingen uit ons netwerk, als er dan een klik is dan gaan wij heel hard voor ze aan de slag.”

Groot netwerk zoekt nog meer diensten, nu ook woninghypotheken

“Toen wij voor onszelf begonnen, hadden we de trein vrij snel op stoom. Wij merkten dat de relaties die wij in jaren opgebouwd hadden ons het werk gunden. Dit vertrouwen hebben wij ook omgezet in daadwerkelijke transacties, en daardoor ontstond een sneeuwbaleffect.” Het dienstenpalet is sinds dit jaar uitgebreid met het aansluiten van Martine de Vries. “Martine is ècht goed in woninghypotheken. Niet alleen voor particulieren, maar juist ook in complexe situaties. Zoals in het geval van ondernemers of bijvoorbeeld bij echtscheidingssituaties. Dit vereist een andere aanpak. Dat past heel goed bij ons, want onze zakelijke relaties stelden vaak de vraag of we hen hier ook bij konden helpen.”

Overnamefinanciering wordt de grote uitdaging

Mark en Daniël geven hun relaties veel persoonlijke aandacht. “Wij hebben belangstelling voor het bedrijf en de mens áchter de financieringsaanvraag. Hoe beter wij elkaar leren kennen hoe meer wij ze van dienst kunnen zijn. Dat wordt door onze klanten op prijs gesteld.” Tegelijkertijd zie je dat er meer bronnen voor financiering bij komen: crowdfunding, fintechs en vermogende particulieren. Dat maakt ons werk enorm afwisselend en uitdagend.”

In de komende jaren verwachten zij veel werk in het financieren van overnames. “De na-oorlogse geboortegolf is toe aan bedrijfsoverdracht. Zowel in familiebedrijven als buiten de familie. Dit zijn altijd maatwerksituaties die creativiteit vereisen.”

‘Ons succes zit in onze relaties’

Voor het vinden van passende oplossingen werken Mark en Daniël ook samen met hun netwerk. “Wij hebben zoveel ondernemers mogen helpen en daarmee zoveel waardevolle relaties opgedaan dat wij steeds meer mensen aan elkaar kunnen koppelen. Want voor veel financieringsvraagstukken is er een oud-ondernemer te vinden die niet alleen rendement zoekt voor zijn vermogen, maar het ook leuk vindt om zijn kennis en ervaring te delen.” De komende jaren zullen zij ook blijven bouwen aan dit netwerk. 


Contactgegevens van Credion Leiden en omstreken

Rijnsburgerweg 159
2334 BP Leiden

• Bel: 0031713016016 • E-mail: [email protected] • Website: www.credion.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen