Drieman Garantiemakelaars

Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2021

“Sommige mensen schatten hun eigen huis te hoog in, sommige te laag. Mensen – bij verkoop of aankoop – helpen om de reële waarde vast te stellen is een belangrijk onderdeel van ons werk.” Keesjan Bouw, makelaar in Leiderdorp, houdt van het spel, waarin prijs, snelheid, beschikbaar aanbod en emotie allemaal een rol hebben.

Samen met zijn collega’s is Keesjan Bouw vooral bezig met verkoop, taxaties en aankoop. “Bij de verkoop van een huis is het bepalen van een reële waarde het meest complex. Mensen schatten de waarde soms te hoog in, maar te laag komt ook voor. En waarde is niet hetzelfde als prijs. Want soms is het slim om hoog in te zetten, soms laag.” Het goed inschatten van de verwachtingen van de klant, ook over de gewenste snelheid is essentieel. “Dan zie je dat geen situatie hetzelfde is en dat je dus iedere keer maatwerk moet leveren. De tevredenheid van de klant hangt dan ook meer af van ons begrip en de begeleiding dan van de uiteindelijk prijs.”

Franchise én een regionaal bekende naam

“Wij zijn hier in 2010 met een eigen kantoor begonnen, waar ik sinds 2013 zelfstandig eigenaar van ben. Drieman heeft ook elders in de regio kantoren en heeft een uitstekende naam. Door ons lidmaatschap van de landelijke groep van Garantiemakelaars hebben wij alle voordelen van een grote organisatie. Maar uiteindelijk zijn wij wel een ‘dorpsmakelaar’, en ik mag zeggen dat wij hier in tien jaar aardig ingeburgerd zijn.”

De huizenmarkt in Leiderdorp

‘De’ huizenmarkt bestaat niet. Voor Bouw is belangrijk wat er in Leiderdorp en omgeving gebeurt. “Er is hier niet veel nieuwbouw, maar voor enkele kleine projecten worden wij door ontwikkelaars ingeschakeld.” Het meeste werk zit in de bestaande bouw. “En daar zijn weer trends in aan te wijzen. Zo is er meer vraag naar woningen die ‘af’ zijn, ‘kluspanden’ zijn een beetje uit de mode.” En er is meer vraag naar appartementen. “Dat volgt de ontwikkeling van de vergrijzing. Ook voor een makelaar geldt dat je nooit hetzelfde doet als vorig jaar.” Bij Drieman volgen ze de trends nauwgezet. “Iedere trend is een factor die de waarde van een huis meebepaalt.”

Emotie is het belangrijkst

“Er is Funda, wij maken gebruik van social media en van Garantiemakelaars hebben een online systeem dat een hele slimme match maakt tussen woonwensen en aanbod.” Makelaars gebruiken videos en sommige denken aan de inzet van VR-brillen voor een virtuele rondleiding. Maar er gaat niets boven een echt bezoek.

“Ik heb eens koper twee buurhuizen die tegelijkertijd te koop stonden laten zien. Ondanks minimaal verschil wilde zij één van die twee niet eens bekijken.” Voor Bouw het bewijs dat emotie altijd het laatste woord heeft: “Pas wanneer mensen over de drempel stappen nemen zij de echte aankoopbeslissing. Al die techniek helpt alleen maar in de zoektocht.” Dát moment met de klant meemaken is waar hij het voor doet.


Contactgegevens van Drieman Garantiemakelaars

Oosterschans 1
2352 DG Leiderdorp

• Bel: 071 820 0020 • E-mail: [email protected] • Website: www.driemanleiderdorp.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen