Poll Promotion – Relatiegeschenken

Sector-winnaar Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2021

Sanne van der Poll verhuisde in 2019 het bedrijf dat door haar vader is opgezet naar een plek aan de Europalaan in Alphen aan den Rijn. “Wij hebben er een frisse showroom van gemaakt. Het is leuk om te zien dat wij hier veel meer spontane binnenlopers hebben.” Aan de tafel in de zaak helpt ze opdrachtgevers met nadenken over een passend product. “Relatiegeschenken zijn communicatiemiddelen, daar kun je dus heel creatief mee zijn.”

Relatiegeschenken, kerstpakketten, bedrijfskleding en promotieartikelen vertellen allemaal een verhaal. “Ze trekken aandacht voor het bedrijf en dragen bij aan klantenbinding. Maar dan moet de bij-behorende boodschap wel kloppen. Ik heb er enorm veel plezier in om samen met de klant een originele aanpak te bedenken.”

Daarmee neemt Poll Promotion een stukje van de marketing van de klant over. “Op die manier ben ik niet meer alleen de leverancier van de spullen. En met mijn lange ervaring en kennis van de markt kunnen wij ook steeds creatiever worden. Dat scheelt mijn klant veel tijd bij het uitzoeken.”

‘Veel waarderings-geschenken dit jaar’

Zoals altijd valt Kerst dit jaar op 25 en december, maar in de branche van Poll Promotions begint het al in februari. “Omdat dit voorjaar iedereen ineens iets anders aan zijn hoofd had  ben ik mijn klanten zelf gaan bellen.” Wat bleek: bij afwezigheid van persoonlijk contact met klanten en met eigen medewerkers ontstond er een grote behoefte aan relatiegeschenken. “Wij kregen een stroom vragen voor geschenken rond Pasen, voor ‘thuiswerkpakketten’, ‘zomerpakketten’ en zelfs ‘vrijmibo-pakketten’. Alles om waardering uit te spreken voor het harde werken in de vreemde omstandigheden van dit jaar.”

Voor de ‘vrijmibo-pakketten’ leverde Sanne zelfs wijn in een kleine, flexibele verpakking die door de brievenbus kan.

Bedrijfskleding én kinderkleding

Op de site van Poll Promotion staat een foto van stoere mensen in voornamelijk werkkleding. “Voor diverse branches leveren wij praktische bedrijfskleding, met de juiste stevigheid, zichtbaarheid of functionaliteit. Daarnaast ook allerlei andere, nettere werkkleding. En dan allemaal bedrukt of geborduurd.” Maar in de showroom in Alphen hangt ook kleding in kindermaten, overalls bijvoorbeeld. “Daar borduren wij dan ook bedrijfsnamen en logo’s op. Opnieuw een leuke creatieve variant.”

Creativiteit en uitvoering

“Voor een autobedrijf maakten wij een ‘winterpakket’, met ijskrabber, oplader, paraplu en wanten. Voor onszelf een koekblik met als opdruk ‘rondje van de zaak’. De ouderwetse schrijfmappen lijken uit het assortiment te verdwijnen, daarentegen houden wij steeds meer rekening met partners en kinderen.” Werken aan de combinatie van een creatieve insteek met de juiste producten vindt Sanne het leukste van het werk. “Maar het is niet het belangrijkste. Dat is de uitvoering en de afhandeling. Want uiteindelijk moeten de geschenken, pakketten en promotieartikelen ook precies op tijd op de juiste plek afgeleverd worden.” 

En ook dat hebben ze met dertig jaar ervaring meer dan onder de knie.”


Contactgegevens van Poll Promotion – Relatiegeschenken

Europalaan 20
2408 BG Alphen aan den Rijn

• Bel: 0031172614916 • E-mail: [email protected] • Website: www.pollpromotion.nl