Gadron MultiService Riooltechniek

Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2021

“Wij komen op de raarste plekken: een grachtenpand in Amsterdam bijvoorbeeld, waar het riool van het ene huis door de kruipruimte van het andere blijkt te lopen.” Met meer dan twintig jaar ervaring kijkt Sergio Gadron nergens meer van op: “En hoe meer je meemaakt, hoe makkelijker het wordt.”

En niet alleen makkelijker, ook schoner. “Het is riooltechniek, met de nadruk op techniek,” zegt Gadron, “met inzicht en de juiste middelen kunnen wij steeds beter en slimmer ons werk doen. Ik investeer in de juiste machines en materialen en neem die mee in mijn grote storingsbus.” Een bus waarmee hij overal kan komen: “Van netjes voor de stoep, tot achterop bedrijventerreinen en zelfs op het strand.”

Storingen en renovaties

“Een rioolstoring blijft vaak de eerste aanwijzing dat er iets flink mis is. Het liefste probeer je dat natuurlijk te voorkomen met inspecties. Maar het meeste werk komt uit serieus renovatiewerk ná een storing.” Daarbij specialiseert Gadron zich in de locaties en de problemen die net even ingewikkelder zijn. Vele grote en kleine aannemers schakelen Gadron in bij renovaties. “De manier waarop een riool is aangelegd is vaak ánders dan er op een tekening staat. Als er al een tekening is. Of je treft een aanbouw aan die óver het riool is geplaatst. Hoe ingewikkelder, hoe leuker. Wij zien snel wat de kern van de zaak is en dragen oplossingen aan die weer jaren mee gaan.”

Goed uitleggen wat je nooit meer wilt zien

Een goed werkend riool krijg je als gebruiker eigenlijk nooit te zien. “Je merkt dus dat als er wat mee aan de hand is, mensen heel onrustig worden. Daarom vind ik goed communiceren een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik probeer zo goed mogelijk uit te leggen wat er nodig is en hoe ik dat ga uitvoeren.”

Dat geldt niet alleen voor de eindgebruiker, maar ook voor de uitvoerders van aannemers. “Het is echt een kwestie van vertrouwen opbouwen. En wanneer je dat eenmaal hebt, dan krijg je alle vrijheid.”

Tevreden met zelfstandig ondernemerschap

Sergio gedijt als zelfstandig ondernemer. “Ik ben opgeleid als kok, maar raakte in het vak verzeild toen ik werk zocht voor buiten het seizoen. Het is gewoon mooi werk: uitdagend door de locaties en de techniek. Na negentien jaar besloot ik voor mijzelf te beginnen en ik heb sindsdien nog niet stilgezeten. Het vak blijft boeien en de opdrachtgevers zijn tevreden.” Inmiddels heeft hij dan ook vaste medewerkers. Zijn echtgenote doet de administratie. “Het zelfstandig ondernemerschap bevalt mij, het verschilt niet veel van werken op locatie: daar ben je ook van begin tot het einde verantwoordelijk.”

Vak apart

“De wisselwerking met de bouw- en installatiebedrijven vind ik erg mooi. Wij ontdekken goed van elkaar waar ieders specialiteiten liggen. Hun nieuwe werkwijzen zijn ook weer van invloed op mijn werk. Ik deel graag de ervaringen die ik opdoe bij storingen.” Gadron weet goed duidelijk te maken dat riooltechniek een vak apart is. Bij een groeiend aantal klanten wint hij er vertrouwen mee.


Contactgegevens van Gadron MultiService Riooltechniek

Ambachtsweg 43
2222 AJ Katwijk aan Zee

• Bel: 071 887 2113 • E-mail: [email protected] • Website: www.gadron.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen