Douchebakken Op Maat

Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2021

“Vijftien jaar geleden ontdekte ik in Spanje fabrikanten die met een composiet de mooiste douche-bakken konden maken. Uit één stuk, maar wel op maat, in alle mogelijke kleuren en met structuren naar wens.” Met die ontdekking wist Peter Heemskerk dat hij een gat in de markt kon vullen.

“Ik wist van het begin af aan dat ik mijn bedrijf zou moeten opbouwen rond internet. In mijn eentje kon ik niet door het hele land badkamerzaken en installateurs gaan bezoeken. Bovendien vond ik afzet van mijn unieke, nieuwe product via een kanaal dat gewend is aan bestaande spullen moeilijk.” Op een eigen website kon Peter een breder assortiment tonen. “En – niet onbelangrijk – door het weglaten van tussenhandel, een mooie prijs voor consumenten bieden.”

Strak design en nooit meer lekkage

De mode in badkamerinrichting is behoorlijk veranderd. Nederland verving de laatste jaren massaal de witte hoge kunststof douchebakken voor strak getegelde douchehoeken. “Tegelwerk heeft een probleem: lekkage. Kitranden langs RVS afvoergoten en in hoeken zijn kwetsbaar en voegen zijn nooit 100% waterdicht. Onze vlakke douchebakken uit één stuk hebben dat probleem niet. En omdat je ze tot op de centimeter op maat kunt krijgen, zullen ze altijd goed aansluiten.” Dus ziet Heemskerk een groeiende vraag. “Van mensen die sowieso voor de designmogelijkheden kiezen, van mensen die lekkageproblemen oplossen en van mensen die wel hun douchebak willen vervangen, maar het omliggende tegelwerk laten liggen.”

Clicks & bricks

Met internet als uitgangspunt kon Heemskerk zijn bedrijf verrassend klein houden. “Maar er moest natuurlijk wel een showroom komen. Ik heb voor een schappelijke huur een grote ruimte in Alphen aan de Rijn. Niet op een ‘zichtlocatie’, maar goed bereikbaar.” Die showroom is er om belangstellenden de gelegenheid te geven van dichtbij te zien wat ze op het internet hebben gevonden. “En dan zie je dat van het één het ander komt. Want in de showroom ontstaan de extra vragen. In direct contact met de klant kunnen we doorpraten over douchewanden, douchesets, wastafels en meubels, baden en kranen. De meeste klanten zien wij niet, maar de leukste wel.” Zo heeft douchebakkenopmaat.nl een goede combinatie gevonden van ‘clicks & bricks’.

Aparte zaak vraagt strakke organisatie

“Zaken doen over het web vergt wel dat je je zaakjes heel goed op orde moet hebben. Klanten betalen vooruit, terwijl het geen kleine bedragen zijn. En ze komen uit heel Nederland, dus het meeste contact is per mail of telefoon. Behalve dat de kwaliteit moet kloppen moet je dus ook zorgen dat je leveringen kloppen. Netjes op tijd, niets vergeten en zonder schade bij het transport. Daar hebben wij bij het opschalen goed op gelet. Nu zijn de zaken zo geregeld dat wij er nog heel wat meer omzet mee kunnen maken.”

Met een vernieuwing van de website dit jaar en verkoop van accessoires via BOL.com gaat Heemskerk een nieuwe groeifase in.


Contactgegevens van Douchebakken Op Maat

Bedrijfsweg 21A
2404 CB Alphen aan den Rijn

• Bel: 0031172610109 • E-mail: [email protected] • Website: www.douchebakkenopmaat.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen