Genomineerde: TIGRA Leiden

Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2021

‘Waarom zou je geld uitgeven aan werkplekonderzoek en verzuimpreventie?’ De vraag stellen is hem beantwoorden. “Bij veel werkgevers zit het nog steeds niet heel erg tussen de oren dat aandacht voor vitaliteit en inzetbaarheid geld bespaart. Wanneer je ons je bedrijf in haalt, dan garanderen wij je dat je medewerkers er beter van worden.”

Jac Wagemakers is samen met Joris-Jan Schouten, Timo Dezentje en Maureen Jansen ‘TIGRA Leiden’. “Goed gezond personeel is één van de pijlers van je bedrijf. Met onze kennis en statistieken kunnen wij voor je uitrekenen hoeveel je daar mee kan verdienen.” Dat klinkt als grootspraak, maar het is de logische keerzijde van de kosten van ongezond personeel. “Verzuim kost geld, stel je voor dat je dat – deels – in je zak kunt houden.”

Inzetbaarheid, preventie en verzuim

“Het zijn de drie hoofdzaken waar wij ons op richten. In een ideale situatie voor de werkgever komen wij periodiek een onderzoek doen naar de gezondheid en inzetbaarheid van je team. Dat gaat niet alleen over fysieke gezondheid, maar ook over leefstijl en dus de work-life balans. Van de combinatie van die gegevens maken wij een geanonimiseerd rapport. Het rapport geeft een bedrijf aanknopings- punten om tijdig in te grijpen bij dreigend verzuim. “Bijvoorbeeld bij specifieke werkomstandigheden of met algemene activiteiten gericht op leefstijl en gezondheid. Op de werkplek voeren wij werkplekonderzoeken uit of geven op maat gemaakte voorlichtingen en trainingen. Werknemers maken wij weer ‘fit for the job’  met onze re-integratietrajecten. Zo maken wij inzetbaarheid van personeel zoveel makkelijker voor bedrijven.”

Vragenlijsten, persoonlijk contact én communicatie

Preventief onderzoek doen kan voor een werkgever confronterend zijn. “Een goede ondernemer kijkt daar wel doorheen. Die ziet de upside, omdat hij belang heeft bij de resultaten van onderzoek. Werknemers kunnen zich ook letterlijk en figuurlijk ‘bekeken voelen’.” Goede communicatie over het doel van een Preventief Medisch Onderzoek  is daarom volgens Wagemakers heel belangrijk. “Maar ook voor werknemers geldt een groot voordeel: wij helpen veranderingen in gang te zetten zodat jij betere werkomstandigheden krijgt.” TIGRA krijgt inzicht door op maat gemaakte vragenlijsten. “En ook altijd door persoonlijke gesprekken, waarvan de details nooit door ons worden doorgegeven.”

TIGRA Leiden is een onderdeel van een landelijk netwerk

TIGRA is in heel Nederland actief met een netwerk van lokale vestigingen. “Mijn collega’s en ik hebben een achtergrond in fysiotherapie, bedrijfsfysiotherapie en bewegingswetenschap en adviseren al jaren over arbeid en gezondheid. Wij werken samen met vakgenoten in 27 vestigingen en delen kennis en ervaringen met elkaar.” Dat levert een schat aan ervaring op waarmee het netwerk bedrijven en organisaties in heel Nederland helpt. “Met de TIGRA organisatie achter ons kan ook het team in Leiden grote opdrachtgevers aan.”


Contactgegevens van TIGRA Leiden

Piet Heinlaan 42C
2341 SL Oegstgeest

• Bel: 0031615302368 • E-mail: [email protected] • Website: www.tigra.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen