Fa. J. Nicola & Zn

Groeiversneller

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2021

Dat Rosalie zélf ook rijdt is niet alleen prettig voor de klanten. “Het helpt mij ook enorm, omdat ik zo ook op de werkvloer kom. Daar vang je veel op, waar wij dan weer mooi op kunnen inhaken. Daarmee bouw ik aan de relaties met alle medewerkers van onze klanten. Dat past bij de persoonlijke benadering van ons familiebedrijf.”

Je ziet ze veel, die oranje wagens

“Mensen vragen wel eens hoeveel wagens wij hebben rijden. Dan zijn ze verbaasd als ze horen dat het er acht zijn. Je ziet ze zoveel,” leggen Rosalie en haar vader Piet uit, “omdat wij binnen de streek heel veel ritten rijden.” Nicola is goed in het oplossen van kleine vervoersproblemen: ad hoc, onder grote tijdsdruk en flexibel. “Ons werk heeft heel veel afwisseling en wij schakelen de hele dag door met ritten, chauffeurs en wagens. Het is specialistisch transportwerk waar wij veel waardering voor krijgen.”

Klein, maar fijn

De grootste klant is Royal Flora Holland. Maar ook voor hen doet Nicola maatwerk. “Wij horen vaak dat Royal Flora Holland onderzoek doet naar de slimste oplossing voor het verdelen van fust en karren tussen de verschillende vestigingen. Knappe koppen breken daar hun hoofd over. En uiteindelijk komen ze toch weer bij ons terecht.” Ook dit is speciaal werk. Grote transporteurs kunnen het ad hoc bevoorraden van de juiste locatie niet combineren met hun reguliere stromen. “Wij zijn klein, fijn en vreselijk flexibel.”

Logistiek in haar bloed

Dat Rosalie het bedrijf zou voortzetten zat er al in vanaf de eerste keren dat ze mee mocht rijden. “De logistiek is een prachtig vak. De snelheid en de afwisseling hebben mij altijd aangesproken. Na mijn opleiding Management voor Transport en Logistiek heb ik eerst bij een distributiebedrijf gewerkt. Toen mijn vader mij hier een baan aanbod heb ik dat meteen aangepakt.” En ze heeft meteen het groot rijbewijs gehaald. “Ik wilde een goed idee hebben van het hele vak.”

“Het meeste werk hebben wij aan het vervoer van bloembollen. De planning van bollenboeren, broeiers, spoelbedrijf en exporteurs luistert vaak nauw. Met ons gevarieerde wagenpark kunnen wij daar op inspelen.” Toen Piet en Rosalie uit de overdracht waren hebben zij samen ook meteen nieuwe investeringen gepland. “Niet alleen nieuwe wagens, maar ook automatisering. Met een eigen ontwikkelde applicatie bieden wij onze klanten veel beter inzicht. Dat geeft online inzicht in vrachtbrieven.” Deze meid is zeker op haar toekomst voorbereid.”


Contactgegevens van Fa. J. Nicola & Zn

Jagtlustkade 6A
2171 AG Sassenheim

• Bel: 0031252211138 • E-mail: [email protected] • Website: nicola.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen