Genomineerde: Medo Clean

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2021

“In de wasserijbranche is de trend om zoveel mogelijk te wassen tegen een zo laag mogelijke prijs, daar doen wij niet aan mee.” Michael Hetem legt zich, met – inmiddels tientallen – medewerkers vanuit een spiksplinternieuwe ‘groene’ wasserij, toe op kleding voor bedrijven en particulieren. Stuk voor stuk en zo duurzaam mogelijk.

“Afgelopen jaar is Medo Clean samen-gegaan met twee stomerijen uit Den Haag en Naaldwijk. Net daarvoor waren wij vanuit het dorp verhuisd naar een nieuwe, veel grotere, locatie. Hier hebben wij geïnvesteerd in een machinepark waar je u tegen zegt.”

Investeren en innoveren doet Michael Hetem al sinds hij het bedrijf in 2009 samen met zijn broer Ruud van der Tas overnam: “Alles is erop gericht om zo slim en zo goed mogelijk losse kledingstukken te reinigen. Kwaliteit, service en maatwerk krijg je echt niet alleen door de beste wasmachines. Je moet ook medewerkers hebben met de juiste instelling en je moet het zo automatiseren dat alles goed afgehandeld wordt.”

Zorgvuldige afhandeling

Ieder kledingstuk krijgt de aandacht die het verdient. “Dat begint lang voordat het de wasmachine in gaat. Wij checken of de zakken leeg zijn, controleren het waslabel, kijken of er bijzonder vuil op zit. Eigenlijk hetzelfde dat je thuis ook doet.” Particuliere kleding wordt tijdelijk gelabeld, bedrijfskleding krijgt een permanent identificatielabel. “Door die labeling raken wij nooit meer iets kwijt. Bij bedrijfskleding kunnen wij het kledingstuk over de hele levensduur volgen. Voor hotels kunnen wij zo precies aangeven wat zij hun gasten moeten rekenen.”

Waskwaliteit is levensduur

“Wij hebben in de loop der jaren mooie grote opdrachtgevers van bedrijfskleding binnengehaald. Shell bijvoorbeeld, maar ook drie ambulanceregio’s.” Bij dat soort opdrachten is Medo Clean ook een belangrijke partner voor de leverancier van de kleding. “Materiaal, behandeling en levensduur hangen sterk met elkaar samen. Kleding moet soms brandwerend zijn of antistatisch. Dan heb je het nog niet eens over de soort vlekken.” Medo Clean adviseert daarover.

“Goed onderhoud van je bedrijfskleding betekent dat het langer meegaat. Het ziet er prima uit en is op de lange termijn goedkoper.”

‘Beste textielreiniger van de Benelux’

“Stapje voor stapje groeien wij al twintig jaar naar een wasserij nieuwe stijl.” Michael noemt als ambitie om de groenste en beste textielreiniger van de Benelux te worden. “In het westen van ons land durven wij het al te zeggen. Veel speciaal werk van particuliere stomerijen komt al naar ons toe en de belangstelling vanuit bedrijven groeit ook.” Te midden van alle ontwikkelingen in de branche heeft het bedrijf zich een goede plek kunnen geven.“’Corona’ was een domper begin dit jaar, maar ook daar probeer ik een kans van te maken: kun je je voorstellen hoe goed wij labjassen en werkkleding van zorgpersoneel schoon kunnen maken?”

 


Contactgegevens van Medo Clean

Hoogewaard 180
2396 AP Koudekerk aan den Rijn

• Bel: 003171341 5022 • E-mail: [email protected] • Website: www.medoclean.nl