Genomineerde: HBK

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2021

“Wij geven het advies dat onze klanten verder helpt en dan niet alleen over zaken waar men naar vraagt.” HBK is een financieel adviseur die belastingzaken voorop stelt. “Ons meest verkochte ‘product’ is een second opinion. Dan gaan wij met bestaande gegevens aan de slag. Meteen scherp, maar wel met een brede blik. Daarmee besparen wij onze klanten veel geld.”

Thijs Hemmes is geboren en getogen Leienaar en moet er niet aan denken om ergens aan de Zuidas te werken. “Ik kan het goed vinden met échte ondernemers. Mensen die gedreven aan hun onderneming bouwen. Die weten wat ze kunnen, maar ook weten wat ze niet kunnen. Ik vind dat zulke ondernemers recht hebben op het scherpste belastingadvies dat je kunt krijgen. Ze hebben er hard genoeg voor gewerkt.”

De eerste vraag is: ‘hoe gaat het met je?’

Toen Hemmes afstudeerde in belastingrecht schreef hij zijn scriptie voor zijn moeder. “Die was geen jurist, maar ik wilde per sé dat een gemiddelde Nederlander het zou kunnen begrijpen.” Die insteek heeft hij nog steeds, en die deelt hij met de partners in het bedrijf. “Wij móeten begrijpen hoe een onderneming in elkaar zit en wij moeten ons advies begrijpelijk brengen voor de ondernemer.” Overigens is dat niet eens waar het advies begint. “De eerste vraag is altijd ‘hoe gaat het met je?’ Als wij goed weten hoe iemand in het leven staat, dan weten wij nog beter welke belastingzaken hem te wachten staan. Als het dan ook nog eens persoonlijk klikt, dan gaan wij tot het gaatje voor ze.”

De kansen voor belastingbesparing liggen voor het grijpen

“Op zichzelf is het vak niet moeilijk, je moet alleen heel precies de regels van boekhouding en belastingwetgeving kunnen toepassen.” Dat is wel veel werk, want er blijven regels bij komen. “En het is veel werk omdat omstandigheden binnen een onderneming altijd blijven veranderen.” Maar tussen al die veranderingen vinden Hemmes en zijn vierentwintig kantoorgenoten veel kansen. “Dat overzie je als ondernemer helemaal niet. Dus wanneer je ons onze gang laat gaan, dan gaan wij jou helpen met dingen waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.”

Ook als de regels nog niet eens in de wet staan. “Zo wil Den Haag het lenen van je eigen BV gaan verhinderen. Ook als je dat op zakelijke voorwaarden doet. Dat vinden wij oneerlijk, dus doe ik mee met de belangenbehartiging. En op kantoor denken wij erover hoe wij ondernemers kunnen helpen als het toch doorgaat.”

Tijd besteden aan relaties in de stad

“Wij helpen middelgrote bedrijven, maar hebben ook uitschieters naar kleiner of groter. De meeste klanten zijn door ontmoetingen of doorverwijzingen bij ons terechtgekomen.” 

Hemmes besteedt wel veel tijd aan die ontmoetingen. “Ons kantoor besteedt veel tijd aan Leiden. Daar ondersteunen wij activiteiten met tijd of geld. Aan die activiteiten doen wij zelf natuurlijk ook graag mee. Dan loop je mensen tegen het lijf die je wel eens vragen naar je inzicht. Heerlijk om dan lekker over je vak te praten en mensen te helpen. Dat leidt vaak genoeg tot een vervolggesprek op kantoor.” 


Contactgegevens van HBK

Hoofdstraat 2
2351 AJ Leiderdorp

• Bel: 0031715422720 • E-mail: [email protected] • Website: www.hbk.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen