G&S Floor Design

Detailhandel non-food (Woning- en tuininrichting) | 2021

‘Je hebt of één goed lopende zaak, of een keten van twintig zaken.’ Nico de Gans heeft gekozen om het bij één te houden. “Maar dan ga ik wel investeren om die ene zaak zo efficiënt mogelijk te laten draaien.” Als één van de eerste in zijn branche is hij een project gestart om zij complete bedrijfsvoering te automatiseren. “Van voorraadbeheer tot assortiment en van inkoop tot planning. Alles om de klant beter van dienst te zijn.”

G&S Floor Design levert o.a. pvc, laminaat, tapijt, gordijnen en raamdecoratie, zonwering en (inloop)kasten op maat. Nico heeft zich volledig toegelegd op particulieren. “Inwoners van de wijken direct rond onze vestiging. Wij hebben daar een grote trouwe klantenkring opgebouwd. Wij hoeven het niet alleen te hebben van de nieuwbouw, want iedere goede klant komt gemiddeld zo’n zeven keer terug. Eerst voor het een, dan voor het ander, soms voor een verhuizing en als het tegenzit na een scheiding.”

‘Zelfstandige zaak is ideaal bedrijf’

In alle jaren dat Nico voor een baas werkte wist hij al dat hij uiteindelijk zijn eigen bedrijf wilde. “Dat heeft te maken met het plezier om helemaal zelf aan de knoppen te zitten. In mijn bedrijf ken ik iedere staal en weet ik van vrijwel ieder product de verkoopprijs. 

En ik vind het net zo leuk om op te meten in mijn werkkleding als om klanten in de winkel netjes te woord te staan.” Dat het hem gelukt is een mooi eigen bedrijf op te bouwen betekent niet dat hij meer wil. “Hier in de buurt ben ik de enige die niet is aangesloten bij een inkooporganisatie. Dat wil ik graag zo houden. Ook denk ik niet aan nog meer vestigingen. Dan kan ik niet instaan voor het klantencontact wanneer ik er zelf niet bij ben.”

Rust voor de klant

“Als er iets is waar ik op hamer, dan is het communiceren met de klant. Bij ons geen problemen met leveringen. Wij vertellen de klant wat de gemiddelde levertijd is. Mensen komen hier een mooi bedrag uitgeven, dus daar gaan wij zorgvuldig mee om.” Nico en zijn medewerkers besteden daar dus veel tijd aan. “Wij hebben dit jaar besloten om de hele bedrijfsvoering te automatiseren. En wij krijgen onze leveranciers daarin mee. Met de merken die wij voeren hebben wij prima contact. Uiteindelijk levert dat een heleboel rust op voor de klant, omdat wij bestellingen beter kunnen volgen.”

Aandacht trekken in Alphen

De klanten van G&S Floor Design zijn niet aan komen waaien. “Alphen is een dorp. Dus als je het goed doet, dan sturen ze met plezier de buren. En daar maken wij ook gebruik van. Wij vragen of wij posters met onze naam eropop mogen ophangen waar wij aan het werk zijn. Uiteindelijk mag dat vrijwel altijd.” Nico gaat zelf ook altijd bij de klanten even langs. “Klanten stellen het op prijs en ik vind het fijn. Zo hoop ik nog lang klanten blij te maken met ons werk en onze producten.”


Contactgegevens van G&S Floor Design

Europalaan 28
2408 BG Alphen aan den Rijn

• Bel: 0031172470890 • E-mail: [email protected] • Website: g-sfloordesign.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen