Genomineerde: Keukenhoek Katwijk

Detailhandel non-food (Woning- en tuininrichting) | 2021

Karel de Weger begon in 2015 met zijn eigen keukenzaak, nadat hij vele jaren in de handel van keukens actief was. “Het was tijd om zelf met klanten bezig te zijn en hun keukendromen mogelijk te maken.” Vijf jaar later heeft hij er drie collega’s bij en groeit De Keukenhoek ook in vierkante meters: “Wij krijgen hier de ruimte om steeds meer te laten zien en richten dat ook steeds mooier in.

De Keukenhoek is ‘voordeurdeler’ met Plug Meubelen en Destudio Badkamers in een groot pand aan de Ambachtsweg in Katwijk. “Wij zijn goede buren en werken veel met elkaar samen. Op deze plek hebben wij genoeg aanloop van mensen die zich een dagje komen oriënteren.” Hun bezoekers komen vooral uit de directe omgeving. “Maar ook in de Bollenstreek of Leiden hebben wij klanten.”

Ieder zijn eigen aanpak, maar altijd transparant

“Wij spreken allemaal met onze klanten over hun wensen. De één wat persoonlijker, de ander wat zakelijker.” Maar het belangrijkste voor Karel en zijn collega’s is transparantie. “Omdat ik zelf uit de keukenhandel kom weet ik precies hoe fabrikanten en collega’s hun prijzen opbouwen.” Het is gebruikelijk om mooie kortingen te geven op grote bedragen. “Dat maakt de vergelijking en dus de keuze voor klanten niet makkelijker. In de Keukenhoek doen wij daar niet aan mee.” Door die transparantie kan de Keukenhoek klanten vaak plezierig verrassen.

Kleuren, knoppen, grepen, materialen, apparaten

De mogelijkheden zijn eindeloos. Iedereen die een keuken gaat uitzoeken weet dat-ie makkelijk keuzestress krijgt. “Wij luisteren naar wensen, informeren over de mogelijkheden en helpen de klant kiezen. Daarvoor hebben wij twee collecties van grote, Duitse kwaliteitsmerken. De een is maatwerkspecialist, waarbij echt álles mogelijk is. De ander heeft een meer gestandaardiseerd, maar nog steeds heel groot assortiment.” Klanten nóg meer keuzes voorleggen vindt Karel niet goed: “Dan maak je ze alleen maar ongelukkig. Wij hebben vertrouwen in de designers van onze merken, die goed hebben nagedacht over kleuren, knoppen, grepen en materialen.”

Wie kookt, beslist

“Onze Keukenhoek wordt steeds mooier. Wij breiden uit in meters en plaatsen onze mooiste keuken in het midden van de zaak. Zo willen wij belangstellenden inspireren.” Eenmaal aan tafel met de klant besteden zij veel tijd aan het inventariseren van wensen. Daarmee maakt de Keukenhoek een eerste model. “Met dat model – in 3D zodat je er op het scherm van alle kanten naar kunt kijken – laten wij goed zien hoe het wordt. Op het invullen van de details na is dat meestal al voldoende om de koop af te ronden.” Wie er vaak de uiteindelijke beslissing neemt? “Degene in het huishouden die kookt!”

Afmaken!

Het grote pluspunt van de Keukenhoek is volgens Karel dat zij alles afmaken. “Indien gewenst leveren wij je keuken helemaal werkend af. Dan doen wij ook het leidingenwerk, stuc- en schilderwerk dat nodig is. Dan zijn wij verantwoordelijk voor het totale eindresultaat en dat scheelt de klant vaak een heleboel sores.”


Contactgegevens van Keukenhoek Katwijk

Ambachtsweg 3
2222 AH Katwijk aan Zee

• Bel: 0031880445600 • E-mail: [email protected] • Website: www.keukenhoek.nl