Genomineerde: TuineXtra Noordwijk

Beste Website

Detailhandel non-food (Woning- en tuininrichting) | 2021

Álles dat je verwacht van een tuincentrum, en zelfs nog meer dan dat, maar zonder dat het overweldigend wordt. “Wij hebben een heel compleet assortiment voor binnen en buiten, een mooi horecagedeelte, een eigen landwinkel en wij bieden Aad&Wijn onderdak,” vertelt Dirk van der Zwan, “maar ons assortiment is níet ‘over the top’, daar worden klanten alleen maar zenuwachtig van.”

Van der Zwan had al jaren ervaring als bedrijfsleider voordat hij het bedrijf in 2014 overnam. Tegelijkertijd blijft hij kritisch. “Als er iets is waar ik beducht voor ben, dan is het bedrijfsblindheid voor de wensen van je klant. Wij  vinden zelf dat wij onze zaak letterlijk en figuurlijk overzichtelijk moeten houden. En wij kijken continu naar de beste opstelling voor ons assortiment. Dan vragen wij klanten naar hun commentaar over routes en schapindeling.” Vindt die het eens niet logisch? Dan passen Dirk en zijn team de inrichting weer aan.

Vijftig jaar in 2020 en steeds in ontwikkeling

Tuincentrum tuineXtra bestaat dit jaar vijftig jaar. “Wij stellen het vieren van die verjaardag maar even een jaartje uit. Dat zal onze vaste klantenkring vast niet erg vinden. Wij hebben het feest ook niet nodig om reclame te maken.” TuineXtra trekt vooral bezoekers uit de Duin- & Bollenstreek. Toch een regio waar meer tuincentra gevestigd zijn. “Ik denk dat mensen naar ons komen om ons complete assortiment. Ik weet zeker dat ze ook naar ons komen voor de landwinkel en voor Aad&Wijn.”

Landwinkel is een instant hit

De landwinkel is een recente uitbreiding. “Daar zijn wij in 2018 mee begonnen en dat sloeg meteen goed aan.” In de landwinkel zijn boeren-delicatessen verkrijgbaar: “Kazen, allerlei jam, vruchtensappen en vele andere lekkernijen. Wij verkopen er ook veel samengestelde pakketten.” Het meeste komt uit de directe omgeving. “De landwinkel was een instant hit bij onze klanten.”

Ook de samenwerking met de wijnwinkel van Aad Steenvoorden wordt zeer gewaardeerd. “Die zit hier ook al achttien jaar. Op zaterdagen staat er een bloemenstal op het parkeerterrein en wij hebben meer plannen om de winkelbeleving aan de Van Berckelweg voor onze klanten nóg completer te maken.”

Continu inspelen op trends . . of toeval

“In een tuincentrum heb je veel ruimte om in te spelen op trends. Zomers worden warmer, bijvoorbeeld, dus maken wij meer ruimte voor zwembaden of koelingen. Ik houd er ook van om door het dorp te wandelen en in tuinen te kijken. Dan zie ik bijvoorbeeld dat houten bankjes populairder zijn dan ik dacht. Daar kan ik dan wat mee!”

‘Kracht van tuineXtra is een geweldig team’

Dertien jaar lang trok Dirk van der Zwan met de vorige eigenaar van het tuincentrum op. “In die rol heb ik vooral ook kennis gemaakt met ons team, waarvan er velen nog steeds hier werken. Ons team bestaat uit zeer ervaren mensen die uitstekend weten waar ze het over hebben. Het is niet alleen kennis van zaken, hun klantgerichte instelling klopt ook. Ik weet zeker dat klanten daarom ook blijven komen.”


Contactgegevens van TuineXtra Noordwijk

Van Berckelweg 51
2203 LA Noordwijk

• Bel: 0031713612177 • E-mail: [email protected] • Website: www.tctuinextra.nl