Genomineerde: Kroon Parket

Detailhandel non-food (Woning- en tuininrichting) | 2021

“Wij zijn met het team continu bezig de details van het werk met elkaar af te stemmen”, Ruben Nooy van Kroon Parket staat ook graag stil bij het eindresultaat. “De vloer is vaak het laatste project bij nieuwbouw of verbouwing. Dan hoor je mensen zeggen dat ‘nu het plaatje compleet is.’ Daar kunnen wij van genieten.”

Samen met collega’s Anja, Anne en Martin (van de vestiging in Hillegom) en team van leggers houden ze oog voor detail. “Inmeten, planning, verwijderen van de oude vloer, zorgen dat de vloerverwarming erin kan en natuurlijk het leggen zelf. Wij regelen zelfs een tijdelijke opslag van je meubelen en helpen bij het (terug)plaatsen.” Allemaal zaken die veel verder gaan dan alleen het leggen van de vloer. “Wij houden ervan de service zo compleet mogelijk te maken.”

PARKET VAN HOUT, LAMINAAT OF PVC

“Er zou eens iemand een mooiere naam voor PVC moeten bedenken. Iets dat beter past bij de kwaliteit van het materiaal dat wij leveren.” De kunststof van deze vloeren heeft een paar belangrijke voordelen ten opzichte van hout: “Ze zijn krasvast, zonder problemen nat te reinigen en hebben een uitstekende geluiddemping. Het is ook populair op vloerverwarming.” Bij Kroon Parket verkopen ze het bijna net zoveel als parketvloeren.

“Parketten van hout hebben dan weer als voordeel dat je ze kunt schuren en met verschillende oliën of lakken eindeloos gevarieerd kan uitvoeren. Ook een vloer die al ligt kunnen wij zo een hele andere uitstraling geven. Bovendien is parket (hout of bamboe) een natuurproduct.” Uiteindelijk is het een kwestie van smaak.

ZOVEEL KLANTEN, ZOVEEL SMAKEN

Op de vraag of de zaak zich op een bepaald soort klanten focust heeft Ruben een duidelijk antwoord: “Nee. Wij vinden het juist leuk dat wij een grote variëteit van klanten hebben. Van Hillegom tot Wassenaar en van villa tot flat. Ons plezier zit in het helpen uitzoeken van de mooiste oplossing bij de individuele smaak.” Dat is overigens niet alleen een kwestie van smaak. Techniek speelt ook een rol. “Vroeger kwamen klanten bij ons iets moois uitkiezen en dan gingen wij daarna inmeten. Dat is nu toch andersom. Want je wilt eerst weten wat voor vloerer ligt, in welke ruimte, of er verwarming onder moet en wat de wensen voor levensduur en gebruik zijn.”

MEER SERVICE OF MEER VESTIGINGEN?

“Wanneer klanten bij ons in de showrooms komen dan vragen wij ze hoe ze ons gevonden hebben. Dat is grotendeels door de goede verhalen van anderen. Uiteraard zorgen wij er daarnaast voor dat onze site ‘klopt’ en goed vindbaar is. Maar het échte gesprek draait toch om de service.” Met het huidige team en de twee vestigingen in Sassenheim en Hillegom is een mooie zaak opgebouwd.

Nooy: “Maar wij zijn nog niet klaar met onze ambities. Wij groeien verder op basis van onze service. Omdat wij het leggen van de vloer van A tot Z regelen zijn wij ook voor aannemers van nieuwbouw en projectinrichting een volwaardige partner.” Daar is voor Kroon nog veel te doen in deze regio.


Contactgegevens van Kroon Parket

Teylingerlaan 6
2215 RR Voorhout

• Bel: 0031252220450 • E-mail: [email protected] • Website: www.kroonparket.nl