Horizon Tuinmeubelen

Detailhandel non-food (Woning- en tuininrichting) | 2021

“Iedereen blijft thuis, dit jaar,” zeggen Emiel en Ingeborg van Nieuwkoop, bijna verontschuldigend, “dus je kunt je voorstellen dat wij het druk hebben. Dat is nu wel lekker, maar voor 2021 beginnen wij gewoon weer op € 0.” De in- en verkoop van een nieuwe collectie is een jaarlijks kunststuk voor de ondernemers.

“Sinds 2013 zijn wij naast de winkel serieus gaan investeren in onze website. Zónder webshop, maar wel met een vriendelijke vormgeving, het hele assortiment en optimaal ingericht voor zoek-machines. Ieder jaar besteden wij er tijd en geld aan om de collectie mooi en compleet te presenteren.” Dat pakt dit jaar extra goed uit. “Ik denk dat wij zo’n 90% van ons showroombezoek uit de website krijgen. Mensen oriënteren zich op internet, maar uiteindelijk willen ze toch kunnen vasthouden waar ze belangstelling voor hebben.”

Jaarlijkse collectie goed inkopen is cruciaal

Horizon Tuinmeubelen krijgt ieder jaar zo’n zeven à acht containers stoelen, banken, tafels, kussens, parasols en andere accessoires geleverd. “Die komen vooral uit Azië, waar de grote merken hun productie hebben. Wij zijn dan al maanden eerder bezig geweest met de inkoop. Daarvoor bezoeken wij na het zomer-seizoen de fabrikanten, als Hartman en Four Seasons.” Emiel doet het werk al ruim dertig jaar en volgt de trends op de voet. “Mijn uitgangspunt is dat het moet passen in ‘de compacte tuin van de Randstad’. En wanneer ik iets niet goed vindt, dan koop ik het niet in.”

Horizon Tuinmeubelen is speciaalzaak. “Maar wij werken goed met onze leveranciers samen. Tussen Haarlem en Den Haag zijn wij waarschijnlijk de grootste, terwijl wij bij Global Garden in Zwaanshoek nóg eens 1.000 m2 tuinmeubelen hebben staan.”

Tuin is verlengde woonkamer

“De mode voor tuinmeubelen volgt die voor binnenmeubelen. In kleuren en materiaalgebruik zie je terug dat mensen hun tuin beschouwen als verlengstuk van de woonkamer. Ook de aankleding met kussens wordt steeds luxer, en stijlvoller.” Daarnaast ziet Emiel dat stoelen de laatste tijd een wat hogere zit krijgen. “Dat zijn stoelen bij eettafels voor het uitgebreidere buiten eten. Maar ook complete loungebanken verkopen wij steeds meer, omdat mensen buiten meer tijd doorbrengen.”

Kwaliteit moet goed zijn

In het seizoen – dat loopt van eind februari tot eind september – kan het in de weekenden druk zijn in de showroom. “Wij willen iedereen voldoende tijd geven. Wij helpen ze uitzoeken wat bij hun wensen past. Dat willen wij niet gehaast doen, want bij complete tuinsets kan het om flinke bedragen gaan. Met een goede keuze en goede kwaliteit zien wij onze klanten daarna tien jaar niet meer terug. En zo hoort het.”


Contactgegevens van Horizon Tuinmeubelen

Hoge Rijndijk 197
2382 AJ Zoeterwoude

• Bel: 0031715890390 • E-mail: [email protected] • Website: www.horizontuinmeubelen.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen