JVG Bestratingen & Tuinaanleg

Detailhandel non-food (Woning- en tuininrichting) | 2021

Sinds een maand heeft Janneau van Gils een nieuwe werkplek: “In een nieuwe loods die twee keer zo groot is als wat wij eerder hadden is er nu genoeg ruimte voor onze wagens, machines en materiaal. En genoeg ruimte om overkappingen, pergola’s, schuttingen en schuurtjes zoveel mogelijk vooruit te monteren.”

Waarom begon Van Gils in 2011 voor zichzelf? “Ik vond dat het werk efficiënter kan. Hard werken vind ik prima, maar wij kunnen meer betekenen, voor meer opdrachtgevers wanneer wij het ons zo makkelijk mogelijk maken.” Door goede planning vooraf en door de slimme inzet van machines.

“Ik heb ervoor gekozen om zoveel mogelijk machines in te zetten. Wij hebben onze eigen shovel, een minigraver, een motorkruiwagen en een ‘straatmakker’. De shovel is voor het grove werk, maar met die andere apparaten kunnen wij handig werken tot in de kleinste tuinen.” Op die manier kan JvG sneller werken en meer werk verrichten. “Dan ben je eerder klaar bij de klant en leveren wij meer werk voor hetzelfde geld.”

OOK BUITEN ER KNAP BIJ ZITTEN

De vraag naar een mooi ingerichte tuin groeit. “Wij werken tot een ruim half uur reistijd in de omgeving van Waddinxveen. In dat gebied is veel nieuwbouw. En mensen met bestaande tuinen zijn er ook genoeg.” De algemene trend is om er buiten net zo mooi bij te zitten als binnen. “Zo is er veel vraag naar mooie bestrating en schuttingen. Daar komen de laatste tijd veel overkappingen bij. En de tuinen moeten het liefst zo min mogelijk onderhoud vergen.”

Bij dat laatste let Van Gils goed op voldoende waterafvoer. “Wij raden altijd een deel open grond met beplanting aan. Als dat niet kan dan minstens een deel met kunstgras en voor helemaal dichte tuinen leveren wij waterinfiltratie-boxen.”

NIETS AAN HET TOEVAL OVERLATEN

“Ik vergis mij ook wel eens,” vertelt Van Gils, “maar dat wordt nooit het probleem van de klant.” Voor hem zit het plezier van het werk in het vooruit denken voor de klant. “Wekelijks ben ik drie avonden op pad. Ik bezoek klanten thuis om wensen te bespreken en een eerste indruk te krijgen.” Na zo’n bezoek maakt hij eerst een schets; pas als die akkoord is maakt hij een offerte. “Zo krijgen wij geen verrassingen. Terwijl wij bezig zijn blijven wij ook communiceren. Veel overleg met de klant voorkomt meerwerk.”

En die vergissing? “Wij moesten een vooraf gemonteerde schuur over een huis tillen omdat ik niet goed gekeken had naar de maat van de poort. Kleinigheid.”

TEKENEN EN ADVISEREN

Van Gils begon in 2011 alleen en heeft inmiddels 10 man in dienst. “Ik ben blij dat ik een team heb kunnen vormen van mensen die er net zo over denken als ik. Daardoor kan ik mij toeleggen op adviseren en ontwerpen.” Tegelijkertijd hoeft zijn bedrijf ook niet meer verder te groeien. “Ik wil dichtbij de kern van ons werk blijven, zodat wij alles zelf in de hand houden. Daarmee bewaak ik de kwaliteit.”

Hij mag wel oppassen, want door die kwaliteit wordt JvG Bestratingen en Tuinaanleg telkens weer bij klanten aanbevolen: “Onze planning is nu al tot en met februari gevuld!”


Contactgegevens van JVG Bestratingen & Tuinaanleg

Kromme Esse 1
2741 KP Waddinxveen

• Bel: 0031641305670 • E-mail: [email protected] • Website: jvgbestratingen.nl