label by label – never fully dressed without a smile

“Mensen blij maken is altijd een feestje”

Overall-winnaar

Sector-winnaar Detailhandel | 2023

“Wij willen mensen blij maken en een goed gevoel meegeven en dat doen wij omdat wij dit oprecht leuk vinden.” Eigenaar Peter van der Boon en bedrijfsleider Dominique Hamers zijn het roerend met elkaar eens. “Wij denken dat wanneer je jouw gasten voorop stelt en als doel hebt om ze blij te maken, dit ook te voelen is in de sfeer van de winkel.” Wat doen ze dan om de klanten blij te maken? Persoonlijk stijladvies, modeshows in samenwerking met lokale horeca of de klanten meenemen op een boottrip door Leiden bijvoorbeeld. 

“Elk seizoen bezoeken wij trendseminars en bespreken we onze merken. Wij kennen onze gasten en weten welke stijl zij leuk vinden en waar zij blij van worden. Dat is ons uitgangspunt voor de smaak, sfeer en stijl van de kleding die wij inkopen.” Zelfs ontwikkelingen in de wereld zoals duurzaamheid, onzekere tijden en crisis spelen een rol in wat een trend wordt of niet. “Daarnaast passen wij alles in de winkel zelf door, zodat we weten hoe de pasvormen zijn en onze gasten hierin goed kunnen adviseren.”

“Dorpse winkel met een stadse allure”

De winkel in Voorschoten ligt midden in het verzorgingsgebied waar Label by Label haar klanten wonen. “Ons aanbod ligt met name in het midden en hoog segment en de dames weten ons hier uitstekend te vinden.” De Schoolstraat in Voorschoten heeft een sfeervolle uitstraling waar klanten van Leidschendam tot aan Katwijk graag voor langskomen. “Ook op drukke dagen is het hier altijd gezellig, bieden we een heerlijke versgemalen koffie of cappuccino en kunnen we met ons team iedereen de aandacht geven die zij verdient. Wij vinden het belangrijk dat onze gast met een goed gevoel kan winkelen en maken het haar graag naar de zin. Net als wanneer je thuis gasten ontvangt.”

Mensen blij maken en verbinden

Mensen verbinden met nieuwe ideeën en op die manier inspireren, heeft volgens Van der Boon en bedrijfsleider Hamers een grote betekenis voor de beleving van de gasten. Dat verbinden doen zij door samenwerkingen met lokale ondernemers op te zoeken. In samenwerking met steeds een ander restaurant in Voorschoten organiseren ze Fashion Dinners op locatie. Een combinatie van een heerlijk 4-gangendiner met tussen de gangen door een modeshow. Ook de fotoshoots van medewerkers van lokale bedrijven in onze collectie waren erg succesvol. “Een actie voortgekomen uit COVID-19, we hadden geen gasten in de winkel en op deze manier promootte we onze kleding én de lokale bedrijven via social media en e-mail. Leuk om te weten is dat de dames zo blij werden van de kleding die wij hebben uitgezocht, dat ze het setje meestal meteen wilden kopen.”

Aanloop in de winkel weer helemaal op niveau

“Vlak voor de tweede lockdown zijn wij een webshop begonnen, waarmee we onze collectie tijdens de lockdown succesvol hebben kunnen verkopen. Inspiratie gaven we via social media, e-mail en door middel van de verras-tas. Een volle tas voor een vaste prijs met items afgestemd op jouw wensen. De reacties waren echt heel leuk, de dames waren erg blij met items die ze normaal nooit zelf hadden uitgezocht.” Gelukkig is de aanloop in de winkel weer helemaal op niveau. De webshop blijft, maar stijladvies geven in de winkel en mensen helpen met de juiste pasvorm en stijl is toch fijner. “Hier in de winkel gebeurt toch het echte werk: mensen helpen, een tikkeltje uitdagen om eens iets anders te proberen en dan zorgen dat ze terugkomen voor de fijne service en het gevoel dat ze bij ons hebben gekregen.”


Contactgegevens van Label by Label

Schoolstraat 58
2251 BK Voorschoten

• Bel: 0715612682 • E-mail: [email protected] • Website: labelbylabel.nl