patissiers femke & sander, patisserie, chocolaterie, workshops

luilekkerland bestaat en ligt in reeuwijk

Detailhandel | 2023

Op het internet zijn Femke & Sander gevestigd op www.patissiers.nl. En op die site vind je alle lekkernijen die zij – met hun 20 jaar ervaring – voor je kunnen maken: zoet en hartig, ‘wereldberoemde’ streekproducten en chocoladepost. Maar wat je vooral ziet op die site is de grote veelzijdigheid van activiteiten waarmee ze vele soorten klanten aan zich binden.

Klantenbinding zou niet moeilijk moeten zijn voor Femke en Sander Pont, ‘Zodra mensen van ons werk geproefd hebben komen ze terug voor meer’. Maar ze doen er bepaald meer aan dan alleen maar zorgen dat hun lekkernijen in de smaak vallen. Zeker in de recente jaren werden ze behoorlijk op de proef gesteld. ‘Veel van ons werk zetten wij af via de horeca: wekelijks gaan er honderden appeltaarten de deur uit naar de horeca. Dat was tijdens ‘corona’ lastig.’ Het deed een groot beroep op hun veerkracht als ondernemers en dat hebben ze creatief opgepakt.

Afwisseling sleepte ons erdoor

‘Wij kennen elkaar van het vak en werkten allebei in de banketbakkerij of patisserie voordat wij besloten voor onszelf te beginnen. Eerst in een kleine ruimte bij ons huis, nu al bijna 15 jaar hier. In die tijd hebben wij niet gekozen ons op slechts één soort product of één soort markt vast te leggen. Eigenlijk vooral omdat wij alles lekker vinden.’ Dus maken de patissiers taarten voor feesten en partijen, bonbons en chocolade voor alle gelegenheden, geven ze workshops patisserie, bonbons of macarons maken. ‘Bovendien begonnen wij in 2020 een uitgebreide webshop..’ Daar verzonnen ze ook onmiddellijk nieuwe producten bij: ‘Pakketten Strekulaasbrokken als ‘brokje waardering’ voor de thuiswerkers die wij – net als de al eerder bedachte Chocoladepost – veel hebben verzonden.’ De variatie van activiteiten en de creativiteit om nieuwe dingen te verzinnen heeft hen vervolgens goed door het wegvallen van de horecabestellingen gesleept. ‘Eigenlijk hebben wij daarmee gezien hoeveel succes wij kunnen hebben met al die nieuwe ideeën. Dat gaan wij dus zeker nog verder uitbreiden, want er zijn nog veel meer mogelijkheden.’

 Alle mogelijke klanten helpen

Sander en Femke wachten niet af tot hun klant iets vraagt. ‘Bij de levering van appeltaarten houden wij voor onze klanten rekening met het weer. Zodra het mooi genoeg is voor fietstochten of wandelingen, dan weten wij dat er extra vraag zal zijn. Daar waarschuwen wij dan bijvoorbeeld beginnende horecabedrijven voor.’ Maar ook bij de ontwikkeling van exclusieve relatiegeschenken storten ze zich volop op de uitdagingen van de klant. ‘Chocolades met bedrijfslogo’s zijn sowieso altijd mogelijk, maar wij vinden het ook leuk om iets aparts te maken. De Strekulaas borrelplank met marsepein en speculaas van streek-ingrediënten, chocoladewerkstukken, Sinterklaasbonbons of unieke themataarten.’

Heel Holland bakt

Het moet gezegd worden: het TV programma voor fijnproevers helpt zeker bij de vraag naar lekkernijen. ‘Aan de ene kant zie je dat mensen ons vragen of wij apart, uitzinnige dingen kunnen maken (Ja, dat doen ze!), aan de andere kant leidt het tot aanloop voor onze workshops. Wij hebben een hele serie workshops voor verschillende soorten patisserie standaard in de agenda staan. Maar je kunt ook met je gezelschap je eigen workshop bij ons komen doen. Onze bedrijfsruimte is groot genoeg voor gezelschappen tot 30 personen.’ Zelfs hebben acht van de bakkers van het meest recente seizoen van Holland Bakt ook al eens zo’n workshop bij Femke en Sander gedaan.


Contactgegevens van Patissiers Femke en Sander

Jan Tinbergenstraat 27C
2811 DZ Reeuwijk

• Bel: 0182503707 • E-mail: [email protected] • Website: patissiers.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen