taste for shirts, geen gewone herenmodezaakk

Altijd aan het werken om zijn klanten de beste collectie te bieden

Detailhandel | 2023

Een vernieuwende en innoverende collectie, een goed team, eerlijk en persoonlijk advies. Wat wil de ondernemer van een modezaak nog meer? ‘Wij willen onze klanten goed ontvangen in de winkel, wij willen bovenop de mode zitten en we willen vooral blijven ontwikkelen.’ Richard Kniese zal niet snel zijn lauweren rusten en wilt altijd de beste zijn. Terwijl hij toch echt iets bijzonders heeft neergezet.

Met een gloednieuwe winkel maakte Taste for Shirts twee jaar geleden al een stap omhoog. De stijlvolle winkel is gevuld met de nieuwste en meest innoverende producten. Dit alles met het doel de klant te blijven verrassen. ‘Het moet een feestje zijn om te komen winkelen en de glimlach bij een klant staat voorop.’ Ook wil Taste for Shirts en Richard Kniese alsmaar blijven innoveren. Samen met de vaste leveranciers en merken is Kniese wekelijks bezig een unieke collectie samen te stellen. De gedrevenheid van Richard Kniese en zijn team wordt dan ook al snel duidelijk tijdens het nominatie-interview. Ondernemer Kniese zit niet stil.

‘Wie zoekt, kent ons niet. Wie ons kent,zoekt niet meer’ 

Richard werkte al vanaf zijn 15e in de kledingzaak van zijn vader. Hun filosofie: ‘Je kunt overal kleding kopen, zolang je je overhemden maar bij ons haalt’. Zo komt het bedrijf aan zijn naam, maar inmiddels kun je er voor alles terecht. ‘Wij leveren de complete combinatie in een samenhangende stijl. Al onze producten sluiten op elkaar aan en zitten allemaal in de richting van casual chic, waarmee wij mannen van álle leeftijden goed kunnen kleden. Wij proberen op verschillende manieren te laten zien hoe makkelijk en creatief je kunt combineren. Daarom veranderen we wekelijks de etalage en presenteren wij door de winkel heen allerlei innoverende kleding. Eenmaal binnengelopen hoef je nooit meer naar een ander: wie zoekt, kent ons niet. Wie ons kent, zoekt niet meer.’

‘Kan niet zonder het team’

Het team van Taste for Shirts bestaat in totaal uit vijf mensen. Zelfs tijdens het interview wordt Richard door de aanwezige enthousiaste teamleden geholpen. Wesley heeft al bij binnenkomst uitgelegd wat het nieuwe stretch overhemd is en Hermien vult regelmatig de uitleg van Richard aan. ‘Ik kan dit niet zonder het team. Niet alleen omdat ze verstand van zaken hebben – waarvoor ze cursussen van leveranciers volgen – maar ook omdat ze zo goed begrijpen hoe wij met sfeer in de zaak de klanten nog beter kunnen helpen. Winkelen hoort ook in het teken van plezier te staan. Voor de klant namelijk een kopje koffie, fijn advies en gezelligheid. En wij genieten er allemaal van de klant met de mooiste mode aan te kleden.’

Voorop lopen met uitgelezen collectie

‘Onze zaak zit in Alphen aan den Rijn erg goed. Alphen groeit en wordt in de regio steeds sterker voor winkelend publiek.’ In Alphen zitten ze ook op een prettige rij-afstand van de hele Randstad. ‘Wij merken dat klanten van steeds verder weg komen. Die kunnen elders niet slagen en komen naar ons om advies en kleding op maat te ervaren. Wat ook ontzettend leuk is, is dat er vaste klanten zijn die hun vrienden en familie naar ons meenemen. Dat lukt alleen wanneer je heel gedreven bent om je klanten altijd voorop te zetten.’ Met zijn doorzettingsvermogen – en dat van het team – is een allround speciaalzaak neergezet met een steeds grotere klantenkring.


Contactgegevens van Taste for Shirts

Van Boetzelaerstraat 47
2406 BD Alphen aan den Rijn

• Bel: 0172493887 • E-mail: [email protected] • Website: www.tasteforshirts.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen